blonde's blog

gondolatok,hangulatok,elmélkedések,érzések...avagy ahogy egy szöszi látja a világot. :)

Friss topikok

  • Xinaf: Hozzászólok, mert rég írtál, és aggódék vala... Egyrészt jó lenne ha írnál valamit magadról, hogy ... (2008.05.04. 22:38) ember...?!
  • Bányai Józsefné: Szia Fruzsina! Azt hiszem ez az írásod az, amihez legszivesebben hozzászólnék. Szerintem az életet... (2007.08.08. 20:10) nem mindegy, hogyan élünk...
  • Mirko: Az alapkoncepció - miszerint a kóla legalábbis nem egészséges - hibátlan, de nem biztos, hogy ezt ... (2007.07.28. 20:05) egy kis előadás a kóláról...
  • Xinaf: A meleg gyilkos, a vörös meg érdekes ötlet! Majd talizzunk, vagy küldj magadról képet! (2007.07.22. 01:20)
  • Xinaf: Sejtem, hol nyaraltál ám!:) Mindenesetre nagyon örülök, hogy kicsit kikapcsolódtál! Tudod, egyik k... (2007.07.10. 00:48) ha egyes dolgok beszélni tudnának...

Linkblog

nem mindegy, hogyan élünk...

2007.07.28. 14:25 - Fruzsucu

A fent megemlített cím szerintem majdnem hogy mindent elmond. Az elmúlt napokban olyan környezetben voltam, ahol sok volt az idős ember...volt alkalmam megfigyelni-mint azt már oly sokszor kíséreltem meg- hogy egy korosodó emberen mennyire meglátszik az, ahogyan élt. Egy ember arcára ráül egy idő után mindaz, amit átélt. Meglátszanak döntéseink, a velünk megesett események, az idő hozta változások...ha valaki gondterhelten élt, meglátszanak mély ráncaiból, melyek legtöbbször a homloknál húzódnak. Vajon ezek az emberek mennyi megpróbáltatáson estek át, hogyan viselték a rájuk nehező terheket és döntéshelyzeteket?! Mindenesetre biztos, hogy életük korántsem volt a legfelhőtlenebb. Viszont aki pozitívabban, megfontoltabban élt, talán könnyített terhein. Aki mindenesetre boldog volt, leginkább nevetőráncai vannak a szem mellett, a szem sarkában. Szeretem ezeket a ráncokat, mert mindig valami pozitív erőt sugároznak-legalább is számomra igen.
Egy biztos, mostmár egyre jobban érzem azt, hogy nem mindegy, hogy hogyan éljük le az életünket, hogyan döntünk és hogyan cselekszünk a különböző elénk táruló helyzetekben. Én szeretnék egy jóságos arcú, ősz öreg néni lenni, akin ugyan meglátszik a kor, de kisugárzásában még mindig pozitív, erőt sugárzó. Remélem életemben mindig olyan döntéseket tudok majd hozni, ami a legkevesebb rossz behatást hozhatja mind nekem és a családomnak, és a környezetemnek is. Csak szeretnék viszonylag nyugodt életet, és szeretnék boldog lenni. Remélem Isten megsegít majd és végigkísér utamon, megmutatva mindig, hogy merre menjek, melyik a helyes út, amikor választanom kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsucu.blog.hu/api/trackback/id/tr53127051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bányai Józsefné 2007.08.08. 20:10:49

Szia Fruzsina!
Azt hiszem ez az írásod az, amihez legszivesebben hozzászólnék. Szerintem az életet lehet tervezni, és kell is, de az a legfontosabb, hogy minden döntésünkben a teljes önzetlenség vezessen. Amellett semmilyen harcot, melyett az Isten álltal ránkbízott emberek érdekében végig kell csinálnunk, nem szabad feladni, még akkor sem, ha ez sokszor olyan szenvedésekkel jár, amik igencsak rányomják bélyegüket az idős emberek arcára. Azt hiszem életükről az igazságot akkor tudhatjuk meg, ha beszélünk velük és együttérzéssel, őszinte érdeklődéssel hallgatjuk meg őket. A szomorúság és szenvedés tehát csalóka nyomokat hagyhat. Persze nem minden ember kap egyforma terhet, de ha elfogadja, megbékél vele szívében, boldogan várhatja élete végét,nem mintha biztosabb lehetne a jutalomban, mint az az embertársa aki mindezektől mentesült életében. Én sok-sok alkalommal amikor egy új nehézség jött az életemben első felindulásomban azt mondtam:\"Istenem most telt meg a képzeletbeli pohár, amibe a bánataimat öntöd.\" De tévedtem, Isten tudja mit bírunk el, és űgy terhel minket. Ezért csúnya öregasszony leszek,de mégis boldog, ha minden munkámat be tudom végezni.
Légy mindig vidám és boldog, Marianna néni


süti beállítások módosítása